Navigatie overslaan MENU

in Projecten op 19 juni 2023

Aanleg bedrijfstuin CBB Ermelo

Een bedrijfstuin in Ermelo. Ontworpen door Buytengewoon Tuinontwerp & Hovenier, aangelegd door onze eigen hoveniers. Een mooie samenwerking.

Tuinaanleg in fases

De aanleg van de bedrijfstuin voor de CBB is in fases gedaan. Waarom? Daarvoor moet je weten dat de CBB gespecialiseerd is in het toegankelijk maken van lectuur en informatie voor mensen met een leesbeperking. De organisatie zet lectuur en informatie om naar passende leesvormen als braille, grootletter en audio.

Terwijl wij aan de slag gingen, moest de bedrijfstuin toegankelijk blijven voor blinden en slechtzienden. Geen probleem voor onze hoveniers. “Zo hebben we de entree er ’s avonds laat uitgehaald”, vertelt André. “De volgende middag lag alles er alweer in.”

 

 

Geen wateroverlast door infiltratiekratten

In de tuin van de CBB hebben we infiltratiekratten geplaatst. Een infiltratiekrat is een kunststof krat waarin water tijdelijk wordt opgeslagen. Door de werking van de kratten zakt het water geleidelijk weg in de grond. De kratten kunnen water bergen, transporteren en infiltreren. Handig!

Beregening en verlichting

Voor zowel de beregening als de verlichting is een plan gemaakt. Wij zorgden voor automatische tuinberegening. Dat is het beste voor deze grote tuin. Met pop-upsproeiers wordt de bedrijfstuin in droge periodes nat gehouden.

Ook een lichtplan is belangrijk bij het aanleggen van een (bedrijfs)tuin. Verlichting in tuinen komt heel nauw. Je wil geen donkere hoeken en zeker geen overbelichting. Voor het CBB lag er een duidelijk plan, toegespitst op hun doelgroep. Zo ligt de tuin er in de avonduren prachtig én goed verlicht bij.

Met zes hoveniers

We zijn ruim zes weken bezig geweest met de aanleg van deze riante bedrijfstuin. En dat met zes hoveniers. Een fantastische klus, met een flinke doorlooptijd. We werden even geplaagd door een week sneeuw, maar verder liep het als een (ga)zonnetje.

Toe aan een nieuwe bedrijfstuin?
Wij maken er iets moois van
Contact opnemen