Navigatie overslaan MENU

in Projecten op 14 juni 2021

Aanleg kleine voortuin Harderwijk

Bij de aanleg van een voortuin komt veel kijken. Ook als het een kleine tuin betreft. Recent hebben we in Harderwijk deze kleine en strakke voortuin aangelegd. Op maandag zijn we begonnen met het leeghalen van de tuin, het storten van tuinafval en het egaliseren van de tuin. Na het uitzetten van de lijnen keek de klant nog even mee om te bevestigen dat het is zoals we in het tuinontwerp hadden voorgesteld.

 

Strakke en kleine voortuin

Dan beginnen we met het straatwerk. Vlak maken, ondergrond aantrillen, bandjes zetten om vervolgens het straatwerk er zo strak als mogelijk in te leggen. Als het straatwerk ligt dan metselen we de stenen plantenborders op. De stenen worden in verband gelegd, zo heb je altijd een strakke bloemenborder. Als het straatwerk en de borders zijn aangelegd volgt het grind. Onder het grind leggen we eerst worteldoek en een grindmat. Zo heb je geen last van doorkomend onkruid en je grind wordt minder snel groen of zwart door de ondergrond of door de weersomstandigheden.

Beplanting tuin borders

De laatste dag van de tuinaanleg staat voor de beplanting. In deze voortuin is gekozen voor twee boompjes. Die geven we extra steun met boompalen. Zo trekken de bomen niet scheef. Naast de bomen hebben we gezorgd voor een aantal bodembedekkers, siergrassen en kleurrijke seizoenbloeiers.

Ook benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact op
Contact opnemen