Navigatie overslaan MENU

in Projecten op 18 januari 2023

Aanleg nieuwbouwtuinen in Elspeet

Een nieuwbouwproject is ons eigen Elspeet leverde nieuw werk op. Deze buren kozen afzonderlijk van elkaar voor ons om hun nieuwbouwtuinen aan te leggen. Een mooi toeval!

Nieuwbouwtuinen onder handen

De bewoners op nummer 18 zijn geen onbekenden: ze waren al klant. Nu ze verhuisden naar een gloednieuwe tussenwoning mochten we de kale nieuwbouwtuin achter het huis onder handen nemen. Er stond al een tuinkamer, daar wilden ze graag keramische tegels onder. Ook wilden ze graag een stuk kunstgras, wat staptegels, kastanjepalen en nette bloembakken. Met die ideeën ging André aan de slag.

 

 

Kleur in de tuin

Alle wensen zijn vervuld. De bloembakken maken het af: die zijn van rvs gemaakt en daarna gecoat in dezelfde kleur als de tuinkamer. Met de rode esdoorn en het groene kunstgras erbij vormt het een mooie kleurencombinatie.

‘De tuin is een plaatje geworden’

De bewoners zijn ook erg tevreden met het eindresultaat. “André komt zijn afspraken na, dat vinden we erg belangrijk. Ook is hij flexibel: toen we nog wat wilden veranderen in het ontwerp, was dat geen enkel probleem. Dat is fijn zaken doen! De jongens werken hard en netjes en zijn ook nog eens hartstikke gezellig. De tuin is een plaatje geworden. We krijgen er ook leuke reacties op. Het is alles waarop we hoopten.”

Nóg een kale nieuwbouwtuin

De buren van nummer 20 zaten in hetzelfde schuitje: een nieuw huis en een kale nieuwbouwtuin. Via hun dochter en schoonzoon, voor wie wij ook werken, kwamen ze bij ons. Het echtpaar zei: ga je gang maar. Fijn, dat vertrouwen.

Pergola als eyecatcher

De voortuin is voor de kleinkinderen: veel gras en uiteraard een trampoline. Eyecatchers zijn de pergola-delen met verlichting aan de zijkant van het huis. Dat zorgt voor een mooi diepte-effect. Achter in de tuin ligt een stukje gras en staan een aantal bomen. Want zoals André altijd zegt: “Bomen horen in een tuin. Ik ben hovenier, geen stratenmaker.”

‘De tuin klopt, tot in de puntjes’

De bewoners zijn net als hun buren erg blij met hun nieuwe tuin. “We hebben alles aan André en de jongens overgelaten. Dat vonden we best spannend. We hadden geen idee wat we van de lichtstraat aan de zijkant van het huis moesten verwachten, maar dat is erg goed gelukt. Ze hebben er echt iets moois van gemaakt. Alles klopt, tot in de puntjes.”

Een kale nieuwbouwtuin?
Wij maken er iets moois van
Contact opnemen