Navigatie overslaan MENU

in Projecten op 20 februari 2024

Strakke droomtuin: rust en ruimte voor familie Bleijenberg

Voor de familie Bleijenberg was het duidelijk. Nieuw huis, nieuwe tuin! De wensen? Die waren net zo helder: een strakke, onderhoudsvrije tuin. Denk aan grote bloembakken, bomen voor de vogeltjes en kleurrijke planten. Een tuin die ademt en waar elke centimeter slim wordt benut.

Er is genoeg te beleven in deze grote tuin

Kijk alleen al naar de toepassing van het straatwerk: gebakken klinkers combineren we met keramische tegels. We houden een grijze kleur aan voor eenheid. Het kunstgras (niet van echt te onderscheiden) zorgt niet alleen voor kleur. Het is makkelijk als je niet van grasmaaien houdt.

In deze tuin konden we het niet laten om de razend populaire, witte bloembakken te gebruiken. Samen met de aluminium pergoladelen langs het pad, ontstaan er hoogteverschillen in de tuin. En die wil je, want zo is je tuin ruimtelijker.

 

 

Privacy én sfeer

Je wil geen pottenkijkers in je tuin. Daarom hebben we tussen de veranda en de schuur kleurrijke leisteeneiken gepoot. Aan de voorkant biedt de border, omringd door laurieren, beschutting tegen nieuwsgierige blikken vanaf de weg. In de tuin staan verschillende bomen. Zo is er een plekje voor de vogels, en wordt de tuin afgeschermd.

Vanuit de veranda kijk je over de hele tuin uit

Een fijn hoekje in de tuin is de veranda. Hier vandaan kun je de hele tuin overzien. Praktisch en gezellig tegelijk. In de veranda liggen grote tegels. Die geven het een ruimtelijke en moderne look, en ze zijn makkelijker schoon te houden.

De tuin in de avond: sfeervol verlicht

Als de zon zakt en de schemering valt, komt de tuin tot leven. Er is slimme verlichting van in-lite, met ACE up-and-downlampen op het terras bij de veranda, in de voortuin, en langs de schutting. Perfect voor zwoele zomeravonden vol gezelligheid en ontspanning. Onder de bomen zorgen de Miniscope-lampen voor zacht licht.

Toe aan een nieuwe achtertuin?
Wij maken er iets moois van
Contact opnemen