Navigatie overslaan MENU

in Projecten op 06 december 2022

Tuinaanleg villatuin Apeldoorn

Een trouwe klant verhuisde naar een stadsvilla in Apeldoorn en wij verhuisden mee. De oude dokterswoning uit 1933 was zwaar vervallen, de tuin leek net een jungle. Werk aan de winkel dus! We ontwierpen een strakke, onderhoudsvrije villatuin én legden ‘m natuurlijk aan.

Prachtig tuinontwerp

Een dag nadat de familie de sleutel van hun nieuwe woning kreeg, hebben we de tuin leeggehaald (zo’n 700 vierkante meter!) om ruimte te creëren voor de aannemer. Toen die klaar was en de grote machines en stellages weg waren, konden wij beginnen met de tuinaanleg.

De klant had weinig eisen: “We wilden alleen een sauna, jacuzzi en een jeu-des-boulesbaan. Ik ben een liefhebber, ik ben zelfs voorzitter van de jeu-des-boulesvereniging hier in Apeldoorn geweest, vandaar. De rest was aan André. Hij heeft een prachtig ontwerp gemaakt, dat we maar op één punt aangepast hebben. Dat is het mooie van Ten Voorde: het is laagdrempelig en toegankelijk. Alles gaat in goed overleg.”

Villatuin met jeu-des-boulesbaan

We hadden een mooi budget, de vrije hand én een ruim perceel, een perfecte combinatie voor hoveniers. André ontwierp een strakke, onderhoudsvrije tuin. Als bestrating koos hij voor gemengde gebakken klinkers. Het voordeel van deze stenen is dat ze er over 30 jaar nog net zo mooi uit zien als nu. Ook liggen er betontegels in de villatuin. Die verkleuren wel iets, maar houden karakter. Een mooie mix. De jeu-des-boulesbaan heeft een onderlaag van dololux/gralux en een toplaag van Japans split. Afgelopen zomer zijn er al heel wat wedstrijdjes op gespeeld.

Het hele jaar een groene tuin

De beplanting is uiteraard ook zorgvuldig gekozen, met het hele jaar door genoeg kleur. In het voorjaar is de beukenhaag frisgroen, in de zomer genieten de bewoners van een strak gazon, en in het najaar en de winter blijft de tuin kleurrijk dankzij de taxus en conifeer. Nog een leuk detail over de grasmat: ín het gazon, vlak bij de veranda, zit een bierkoeler verborgen. De aarde houdt de biertjes zomers op een aangename temperatuur. Proost!

Unieke tuinverlichting

Als de schemer valt, blijft de tuin in de schijnwerpers staan. Heel letterlijk, met tuinverlichting van In Lite. De unieke ‘zonnelampen’ kochten de bewoners zelf in Den Haag.

Onderhoudsvrije tuin

Al met al is het een prachtige, strakke villatuin geworden. De dronebeelden laten zien hoe netjes haaks alles is. Ook fijn: de tuin is onderhoudsvrij. Alleen grasmaaien en bladblazen moeten op de to do-lijst. Twee à drie keer per jaar komen wij langs voor het snoeiwerk.

Tevreden klant

En de klant? Die is gelukkig erg tevreden: “Magnifiek om te zien hoe de mannen de tuin opgebouwd hebben. Ze waren mooi op tijd klaar: we hebben afgelopen zomer al veel tijd in de tuin doorgebracht en veel potjes jeu des boules gespeeld. Het enige negatieve is dat het geld gekost heeft. Maar het was iedere euro meer dan waard!”

Ook een onderhoudsvrije tuin?
Wij helpen je graag
Contact opnemen