Navigatie overslaan MENU

in Projecten op 22 augustus 2022

Tuininspiratie achtertuin Nunspeet

Nadat de bewoners hun woning kochten en volledig naar het zin maakten, was hun tuin aan de beurt. Wensen: niet standaard, tegels alleen waar nodig, kindervriendelijk en veel groen. Het resultaat is een prachtige leeftuin voor jong en oud.

Tuinaanleg voortuin en achtertuin

We verbinden de voortuin en achtertuin met elkaar, zo kunnen we iedere vierkante meter benutten. Voor het huis houden we het rustig, zodat de bewoners kunnen genieten van de ondergaande avondzon en borders vol met vaste planten. De erfafscheiding bestaat uit een beukenhaag en Hedera, die laten we staan.

 

Kindvriendelijke tuin

Oud en jong kan het hart ophalen in deze fijne leeftuin. De opgang naast het huis is volledig gericht op de kinderen. Een trampoline met een zelfgemaakte schommel van Kastanjepalen, een zandbak en een speelhuisje en dat alles omgeven door gras en schors. Op het gras hebben we twee witte plantenbakken geplaatst, met daartussen een bankje. Een heerlijke plek om te genieten van een kopje koffie, met zicht op de kinderen. Tevens een bankje waar men nog lang kan genieten van de ondergaande avondzon.

Straatwerk en houtwerk

Wanneer je via de gebakken klinkers (hergebruikt) naar achter loopt, valt al snel de overkapping op. Een overkapping met Louvre en afgesloten met verandahekjes. In de veranda ligt een vlonder van robuuste vlonderplanken, waarvan het bankje tussen de bloembakken ook is gemaakt. Een plekje waar je weg kan dromen.

Nog niet gesproken over de pergola van Kastanjepalen, met daaronder een grindmat gevuld met boerengrind. Een plek voor een dinerset of een extra plek om te loungen. De beukenhaag maakt een scheiding tussen het gedeelte waar de kinderen zich kunnen uitleven en het gedeelte waar de ouders kunnen relaxen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
of bel André
Contact opnemen