Navigatie overslaan MENU

in Projecten op 16 november 2021

Voortuin aanleg in Elspeet

Voor Kees en Annemarie legden wij in het pittoreske Elspeet een onderhoudsvriendelijke voortuin aan met daarin veel kleur. Nu geniet de gehele familie dagelijks van de nieuw aangelegde voortuin.

Strakke vormen zorgen voor een chique uitstraling van de voortuin

Als hoveniersbedrijf in Elspeet was dit letterlijk een thuiswedstrijd voor onze vakkundige hoveniers. Een prachtig project waar wij met een grote glimlach aan werkten!

De uitdaging was om de tuin onderhoudsvriendelijk te houden met aandacht voor het plaatsen van voldoende ‘groen’. Verder lag de focus op strakke vormen zonder in te boeten op een stukje verfijning. Dit is dan ook kenmerkend voor de gehele voortuin. De oprit heeft bewust een andere uitstraling als het gaat om het straatwerk ten opzichte van de paadjes in de tuin zelf. Zo is het onderscheid direct duidelijk, maar sluit het geheel feilloos op elkaar aan.

Wil jij op een warme avond genieten van een hapje en drankje in jouw tuin? Dan vind je dit artikel over de aanleg van tuinverlichting in Harderwijk wellicht ook interessant. Wij denken graag met je mee over de aanleg van sfeervolle tuinverlichting.

Beplanting voor aanleg voortuin

Qua beplanting legden we diverse borders aan. Zo ontstond er een mooie grote bloemenborder langs de oprit en ook in het centrum van de voortuin schittert een border.

Daarnaast zijn de contouren van de voortuin elegant te noemen met ruim opgezette borders en groene haagjes. In de borders plaatsten we siergrassen en vaste seizoensplanten.

De bloemenborders bouwden wij op met een ruwe steen. Vervolgens vulden wij de lage borders met dezelfde kleur grind. Dit geeft de tuin een chique uitstraling. Naast de planten plaatsten we een steeneik, Quercus Ilex en een meerstammige Moeras Eik, Quercus Palustris. Dit zijn volle bomen met sierlijke bladeren.

 

Douglas palen zijn ware eye catchers

Eye catchers in de tuin van Kees en Annemarie zijn de palen van Douglashout. Dit is een duurzame houtsoort. Douglas palen hebben weinig last van vocht en schimmel. Bewerking van het hout is overbodig en dat maakt het tot een heel milieuvriendelijk product. Kees en Annemarie genieten zeker vijftien tot twintig jaar van de palen.

Tijd om van de voortuin te genieten!

Wil jij een voortuin laten aanleggen of ben je geïnteresseerd in tuinonderhoud? Laat je dan vrijblijvend informeren door onze tuinspecialist via 0623187990 of neem contact op via het contactformulier.